2018. február 3., szombat

Együnk "vadállatot" - Cassava

Más néven manióka, vagy tápióka egy a kutyatejfélék családjába tartozó (?!!) növény ami eredetileg Dél-Amerikából származik, de mára elég sokfelé termesztik a világon. Fás szárú, magas keményítőtartalmú semleges ízű növény.
A héja tényleg nagyon fás, kemény. Nehéz felvágni és hámozni is.
Meghámozva kicsit olyan viaszos  tapintása van.
Legegyszerűbb elkészítési módja, ha a hámozott, feldarabolt részeket 15-20 percig főzzük, majd forró olajban hirtelen kisütjük, sózva tálaljuk. Tényleg nagyon semleges lisztes íze van, tömős így gyorsan el telik vele az ember. Viszont a sütésnél nagyon vigyázni kell vele, mert bár lassan pirul, viszont nagyon gyorsan keményedik, tehát tényleg csak pár percig szabad sütni. Összességében nekem teljesen elfogadható volt. Nem mondom hogy számomra pótolhatná a krumplit, de egy jó alternatíva.




Nincsenek megjegyzések: